Župne obavijesti - Božić

ŽUPNE OBAVIJESTI
Od 25. prosinca 2022. do 1. siječnja 2023.

Vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane
NEDJELJA    25.prosinca    Rođenje Gospodinovo BOŽIĆ
9 sati    za zahvalu
10,30 sati    za župljane 
18 sati    + iz ob. Balentović

PONEDJELJAK    26.prosinca    Sv. Stjepan, prvomučenik
9 sati    + Stjepan Dominković
10,30 sati    + Stjepan i Dubravka Tomić
18 sati    + Stjepan i Desanka Goda

UTORAK    27.prosinca    Sv. Ivan, ap. i ev.
18 sati     + Jerko Škalic

SRIJEDA    28.prosinca    Nevina dječica – blagoslov male djece
18 sati    za zahvalu

ČETVRTAK    29.prosinca    
18 sati    na nakanu

PETAK    30.prosinca    
18 sati     + Terezija Rožman

SUBOTA    31.prosinca    
18 sati    za sve dobročinitelje župe

NEDJELJA    1.siječnja     Sv. Marija Bogorodica Nova godina- Svjetski dan mira
7,30 sati    na nakanu
9 sati    + Eva, Šimo i Martin Kobaš
10,30 sati    za župljane
18 sati    + Adela i Slavko Božić
Prolazeći u tjednu pokraj župne crkve zaustavi se  u kratkoj zahvalnosti i osobnoj molitvi!  

KRŠTENJE
na spomendan prvomučenika sv. Stjepana u našoj župi bit će krštene:
Marta Mištrafović, kći Karla i Antunele r. Haluška;
Amadea Pejić, kći Mirka i Amande r. Draganjac.
Čestitamo, s molitvom za vjerodostojno svjedočenje vjere!

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista na Gradskom groblju sv. Jurja sahranjena je:
u subotu 24. prosinca Emilija Valkovac r. Golić (1942.).
Pokoj vječni daruj joj Gospodine! 

ROĐENJE ISUSOVO - BOŽIĆ
našim pripravnicima prve godine za krizmu te katehisticama Gloriji i Graciji Lešić zahvaljujem na kićenju vanjske jelke, kao i obitelji koja ga je darovala.
ZAHVALU za Božić upućujem kako za vrijeme Došašća tako i za dan Božića: mješovitom zboru i voditeljici Ani Zlatunić, bendu mladih MIR; dječjem zboru Isusovi Biseri i voditeljici Ivani Marić Damjanović, djeliteljima pričesti, čitačima i ministrantima; gđi Đurđi Abramović na izradi ukrasa u župnoj crkvi obitelji Lucić na darovanim Božićnim zvijezdama, baki koja svake godine daruje pšenicu za ukrašavanje crkve; obitelji Živković, domaćici Mari Vuković i Graciji Lešić na svemu učinjenom kako bi nas ovo vidljivo potaklo na radost Rođenja Gospodnjega u nama. Isto, ne manje vrijedno HVALA izričem umirovljenom svećeniku mons. Stjepanu Belobrajdiću na svakoj pomoći u ispovijedanju i pripremi za Božić.

BLAGOSLOV MALE DJECE I BOŽIĆNI KONCERTI ZBORA ISUSOVI BISERI
u srijedu 28. prosinca na blagdan Nevine Dječice, spominjemo se nevino ubijene djece do dvije godine u Betlehemu. Pred kraj sv. mise zazvat ćemo blagoslov na svu djecu. 
Poslije mise u našem Pastoralnom centru od 19 sati dječji zbor Isusovi biseri imat će svoj Božićni koncert.

SUSRET MINISTRANATA
susret ministranata je u petak poslije večernje sv. mise.

STARA GODINA - SILVESTROVO
je posljednji dan građanske godine. U Misi zahvalnici s početkom u 18 sati spomenut ćemo se Božjeg vodstva u svim životnim koracima koje smo tijekom stare godine činili. Prigoda je to da čujemo župnu Statistiku za 2022. godinu, te pjevajući himan Tebe Boga hvalimo zahvalimo Bogu na naporima i radostima.

BLAGOSLOV OBITELJI 
je zajedništvo obiteljske vjere u kojem svi članovi zajedno s blagoslivljateljem mole snagu za suživot i rast u vjeri. U vaš dom (kuću/stan) ući ćemo samo ako netko od članova obitelji čeka ispred ulaza. Apeliram na dobrosusjedske odnose pa ukoliko imate nemoćnih susjeda koji žele blagoslov, a ne mogu vani čekati, upozorite blagoslivljatelja gdje treba ući. 
Popis obitelji po ulicama napravljen je prema popisu obitelji koji imamo u evidenciji obiteljskog dara (lukna) i dara za crkvu. Uz navedeno ime ulice ili trga u Rasporedu blagoslova naznačeno je od koje strane će za tu ulicu ili trg blagoslov početi. Promjena planiranog rasporeda je uvijek moguća zbog neplaniranih okolnosti (bolest svećenika, sprovoda i sl.) pa odmah molim za razumijevanje. Početak blagoslova je svakog dana od 9 sati.
Svaka obitelj u svojoj kući/stanu na predviđenom mjestu za blagoslov treba pripremiti: upaljenu svijeću, obiteljski križ (skinuti sa zida) te posudu s blagoslovljenom vodom i grančicu za škropljenje. Ukoliko se netko pridržava epidemioloških mjera potrebno je za blagoslov predvidjeti mjesto kao što smo to činili u protekle dvije godine. Raspored za ovaj tjedan je:
- utorak, 27. 12.: Svećenik 1: Viktora Brunšmida (od ulice B. Trenka); Posavska (od ulice V. Brunšmida obje strane); Ilije L. Bartolova (od Posavske ulice obje strane); Marka Oršolića (od M. Pozajića obje strane).
- srijeda, 28. 12.: Svećenik 1: Stanovi Ciglana (od kraja); Mladena Pozaića (od većeg broja); Prof. Ivana Baotića (od ulice M. Pozajića); Cvjetka Romića (od ulice M. Pozajića);
Svećenik 2: Mladena Pozajića (od ulice V. Kraj obje strane); Prof. Ivana Baotića (od ulice M. Pozajića); Cvjetka Romića (od ulice M. Pozajića).
- četvrtak, 29. 12.: Svećenik 1: A. M. Reljkovića (od ulice M. Pozajića obje strane); Vladimira Nazora (od ulice B. Trenka neparna strana); Svećenik 2: Josipa Kozarca (od ulice Krunoslava Tkalca obje strane); Vladimira Nazora (ulice B. Trenka parna strana).
- petak, 30. 12.: Svećenik 1: Matije Gupca (od ulice B. Radića parna strana); Stjepana Grubera (od ulice B. Trenka parna strana); Svećenik 2: Matije Gupca (od ulice B. Radića neparna strana); Stjepana Grubera (od ulice B. Trenka neparna strana); Savska (od Muzeja).
- subota, 31. 1. – Svećenik 1: Graničarska (od ulice Marka Oršolića); Krunoslava Tkalca (od Graničarske obje strane).
Cjelokupni raspored Blagoslova obitelji pogledajte 
na oglasnim pločama ili na župnoj web-stranici.

NAKNADNI BLAGOSLOVI 
sve obitelji i ustanove koje nisu u mogućnosti primiriti blagoslov u 
redovito predviđeni dan ili se moraju vratiti radi posla, neka se prijave u župni ured kako bi ih nazvali i prilagodili blagoslov vremenu koji im odgovara. 

RUČAK O BLAGOSLOVU OBITELJI
Svake godine o Blagoslovu obitelji vjernici svoju dobrotu prema ministrantima i svećenicima iskažu pozivanjem na zajednički ručak. Kako bismo ove susrete odgovorno planirali pozivam zainteresirane da se javite župniku ili nazovete u župni ured. 

BETLEHEMSKO SVJETLO
Unesite Betlehemsko svjetlo iz naše župne crkve u svoj dom. Na prisutnosti Betlehemskog svjetla u našoj župi zahvaljujem Luciji i Josipu koji su svijetlo unijeli u našu župnu crkvu te Ivanu Zlatuniću na animiranju i cjelokupnoj pripremi.

DARIVANJE DJECE NA KRAJU ZORNICA 
Hvala trgovini Boso koja je tijekom četiri tjedan darivala redovitost djece na zornica. Svi koji su ustrajali do kraja na Badnjak su dobili prigodnu Bibliju. Oni najredovitiji od sestara Karmeličanki primili su malenog Isusa i slatki poklon. 

GLAS KONCILA I ŽUPNE OBAVIJESTI
Na našem stoliću za tisak nalaze se Župne obavijesti i ovotjedni Glas koncila u kojem možeš pronaći poticaje za osobni duhovni rast.

KATOLIČKI KALENDARI
dođite na vrijeme te u župnom uredu nabaviti jednolisni i dvanaestolisni kalendare za nadolazeću 2023. godinu.

NAJAVA DOGAĐANJA
molitelji žive krunice u siječnju imaju nakanu: za milost jedinstva svih kršćana.
3. siječnja Ime Isusovo;
4. siječnja od 17 sati pripremamo Biblijski susret za djecu od 3 do 6 godina. Zbog što kvalitetnije organizacije susreta molim sve zainteresirane roditelje da svoje dijete prijave u župnom uredu;
6. siječnja Bogojavljenje – na misi u 9 sati je blagoslov Trikraljske vode,
- ujedno je to četvrti petak velike devetnice Srcu Isusovu i noćno klanjanje;
8. siječnja Krštenje Isusovo 
    - spomendan Gospa Brze Pomoći;

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Ako vam je potreban neki dokument, prije nego dođete u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u zaglavlju), kako bi vas traženo čekalo u uredu.
Redovito dežurstvo župnog ureda je od utorka do petka: 
– prijepodne: od 9 do 12 sati    
– poslijepodne: od 17 do 18 sati 
Svaku vašu molitvu i dar stavljam u moćni zagovor Blažene Djevice Marije, svetog Josipa i našeg nebeskog zaštitnika svetog Ivana Krstitelja. 

Moleći za zajednički rast u vjeri, izričem vam veliko HVALA na svakom molitvenom i svakom vidljivom daru kojeg ste po svojoj darežljivosti podijelili sa svećenicima koji su bili kod nas u župi. 
U zahvalnosti čestitam vam Božić i božićne blagdane!
vlč. Robert Jugović, župnik 

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr