Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 21. do 28. veljače 2021.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane

NEDJELJA 21. veljače 1. korizmena nedjelja
7,30 sati Na nakanu
9 sati + Marko i Delfa Jagatić
10,30 sati za sve župljane
18 sati + Ruža Kovačević i + iz ob. Oršolić

PONEDJELJAK 22. veljače Katedra sv. Petra
18 sati + iz ob. Matić

UTORAK 23. veljače Križni put
18 sati + Radoslav Klaić

SRIJEDA 24. veljače Sv. Sinerot Srijemski, mč.
18 sati + Anto i Ana Paradžik

ČETVRTAK 25. veljače Kanonska vizitacija, sv. Donat Zadranin, bi
18 sati Za zahvalu

PETAK 26. veljače Križni put
18 sati + Bosiljka Delić

SUBOTA 27. veljače
9 sati + iz ob. Tomasini

NEDJELJA 28. veljače 2. korizmena nedjelja
7,30 sati + iz ob. Janjić
9 sati + Vjekoslava Galović
10,30 sati za sve župljane
18 sati + Katarina Filipović

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada vidimo upaljeno svjetlo pristupamo kroz sredinu crkve.
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se na kratkoj osobnoj molitvi.
Starijima i nemoćnima ponesite župne obavijesti. 

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjen je:
17. veljače Ivan Đuričić (1945.);
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

ŽUPNA KATEHEZA
Radost je slušati kako župno dvorištem vrvi igrom i ječi osmjesima djece. Kako bi župni prostori i nadalje bili izvor njihove radosti zapamti raspored svog katehetskog susreta i na njega podsjeti svoje prijatelje.
Dolazak na katehezu NE OPRAVDAVA nedolazak na nedjeljnu sv. misu, što je po trećoj Božjoj zapovjedi težak grijeh. Briga o redovitom pohađanju nedjeljne sv. mise znak je zrelosti vjere i potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za dijete.
ovaj tjedan s katehetskim susretima započinju i srednjoškolske skupine. Popis grupa i raspored vidite na oglasnoj ploči: 1 r. SŠ (ovaj tjedan: A grupa u utorak, a B grupa u srijedu; sljedeći tjedan: C grupa u ponedjeljak) i krizmanici (ovaj tjedan: A grupa u ponedjeljak; sljedeći tjedan: B grupa u utorak, a C grupa u srijedu. Susreti započinju u 19 sati u Starom pastoralnom.

DARUJMO POTREBITE U KORIZMI
i ove godine u korizmene petke i utorke, prikupljat ćemo darove za naše potrebite koje ćete moći ostavljati u košarama kod ulaza u župnu crkvu. Vaš dar neka našim bližnjima u potrebi pokaže snagu vjere u Kristovu pobjedu nad zlom. HVALA TI!

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA
Križni put, ta draga pobožnost vjernika, bit će utorkom i petkom 30 min prije svete mise. Zbog epidemioloških mjera, kada nema padalina, redovito će biti vani kod naše Kalvarije. Nemojmo razdvajati križni put od svete mise jer su to nerazdvojna obilježja pobožnosti Korizmenog vremena. Planirajmo i uložimo vrijeme za duhovni rast!
Čitači neka se prema dogovoru u sakristiji upišu u raspored.
Križ potiče na odvažnost - očevi, majke i djeco u opravdanoj nemogućnosti dolaska u župnu crkvu, predmolite križni put u svojim obiteljima.

KRIŽNI PUT ZA MLADE
MLADI, imate li vjere i volje svakog Korizmenog petka na vanjskoj kalvariji, poći Putem križa. Taj dan u 20 sati učini korak bliže i odreci se LJENOSTI I OBAVEZA koje nas udaljuju od Kristova!

KANONSKI POHOD NADBISKUPA MONS. ĐURE HRANIĆA
U Kanonski pohod našoj župi, u četvrtak 25. veljače, doći će nadbiskup mons. Đuro Hranić u pratnji konvizitatora vlč. mr. Mate Mićana. Članovi župnih vijeća trebaju doći na susrete prema terminu koji je za njih predviđen. Za članove drugih skupina dolazak je koristan i preporučen.
10 sati - susret s ravnateljima srednjih i osnovne – mala dvorana za susrete u novom PC.
11 sati - susret s gradonačelnikom Davorom Miličevićem.
15 sati - susret s članovima ŽPV-a za karitativnu djelatnost + volonteri župnog Caritasa – velika dvorana novog pastoralnog centra.
15,45 sati - susret s članovima ŽPV-a za naviještanje + vjeroučitelji i katehete – velika dvorana novog pastoralnog centra.
16,30 sati - susret s članovima ŽPV-a za liturgiju + izvanredni djelitelji pričesti, molitelji Žive krunice, Vjera i svjetlo, čitači, bibličari, IP 2– velika dvorana novog pastoralnog centra.
17 sati - susret s članovima ŽEV-a – mala dvorana za susrete u novom PC.
18 sati - Sv. misa (najavljuju toplo vrijeme pa će misa biti na vanjskom oltarnom prostoru)
19 sati - susret s ministrantima i članovima župnih zborova (mješoviti zbor, dječji zbor Isusovi biseri i zbor mladih MIR) – vani poslije mise.
19.30 sati - Kratki susret s polaznicima Tečaja priprave za brak – velika dvorana novog pastoralnog centra.

EUHARISTIJSKO KLANJANJE
Zbog kanonskog pohoda Euharistijsko klanjanje i Biblijska ura četvrtkom neće biti.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Zaručnici koji namjeravaju sklopiti Crkvenu ženidbu do kraja rujna 2021. godine ili kasnije, obavezni su pohoditi Tečaj priprave za brak. Tečaj počinje u srijedu 24. veljače s početkom u 19,30 sati, a održava se srijedom, četvrtkom i petkom kroz dva tjedna. Zaručnici prvi dan trebaju doći ranije radi upisa i preuzimanja potvrde o pohađanju. Predavanja će biti u velikoj dvorani Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u Županji.

ŽUPNA KNJIŽNICA
U župnoj knjižnici UTORKOM i PETKOM od 16 do 18 sati posudite zapisanu mudrost kako bi se nadahnuli za osobni rast u vjeri.

GOSTOVANJE VLČ. ĐURE ZRAKIĆA
Sljedeće nedjelje u našoj župi gost će biti umirovljeni svećenik Đuro Zrakić. Predvodit će misna slavlja toga dana te predstaviti svoj novi roman Živi među mrtvima. Uz navedeni moći ćete kupiti i druge romane: Svi me vole samo tata ne, Tragovi (ne)ljubavi i druge. Evo ti ideje za kvalitetno darivanje o Uskrsu.

KNJIGA ZA OBITELJSKO ZAJEDNIŠTVO U KORIZMI
Od izdavača Salesiana ponuđena nam je knjiga Korizma u obitelji iz srca jedne mame. Sadržaj donosi osmišljene obiteljske molitve za svaki dan u Korizmenom vremenu prateći potrebe obiteljske svakidašnjice. Izdavač se ispričava što će se zbog kašnjenja u tisku knjigu moći pronaći u župnom uredu od utorka po 50 HRK. Količina je ograničena.

ŽUPNI CARITAS
u Korizmenom vremenu naš Župni Caritas svoja dežurstva imat će svaki utorak: prijepodne od 9 do 12 sati poslijepodne od 14 do 17 sati.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

POMOĆ STRADALIMA U POTRESU
prilog za potrebe stradalih u potresu na Banovini možete ostaviti u župnom uredu ili donirati putem Hrvatskog Caritasa: pozivom na Donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,25 HRK, a PDV je uključen).
Iz pisma zahvale sisačkog biskupa mons. Vlade Košića:

BLAGOSLOV OBITELJI
NAKNADNI BLAGOSLOV obitelji i ustanova svi onih koji su iz nekog razloga bili spriječeni, rado ćemo omogućiti uz prethodnu prijavu u župnom uredu. Vrijeme dolaska prilagodit ćemo danu i satu vaših mogućnosti.

GLAS KONCILA
Sa stolića za tisak uzmite Glas koncila i upoznajte se sa svjedočanstvima i novostima iz života Crkve, te prepoznajte poticaj za osobni rast u vjeri.

NAJAVA DOGAĐANJA
5. ožujka Šesti petak velike devetnice Srcu Isusovu + večernje klanjanje;
6. ožujka Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije dolaska u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom ured je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 16,30 do 17,30 sati
ČETVRTAK, 25. veljače župni ured NE RADI

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije – svetog Josipa i našeg zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.
vlč. Krešimir Iljazović, đakon

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
E: zupa1.zupanja@gmail.com
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr