Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI
od 28. veljače do 7. ožujka 2021.

Sveci, vrijeme misnih slavlja i tjedne misne nakane

NEDJELJA 28. veljače 2. korizmena nedjelja
7,30 sati + iz ob. Janjić
9 sati + Vjekoslava Galović
10,30 sati za sve župljane
18 sati + Katarina Filipović

PONEDJELJAK 1. ožujka
18 sati + iz ob. Sekur

UTORAK 2. ožujka Križni put
18 sati + iz ob. Božić

SRIJEDA 3. ožujka
18 sati Na nakanu

ČETVRTAK 4. ožujka
18 sati + Vincent i Elizabeta Sagbohan

PETAK 5. ožujka Šesti petak devetnice Srcu Isusovu, Križni put
9 sati Na nakanu
18 sati + Danica Babić

SUBOTA 6. ožujka Dan molitve za svećenička zvanja
9 sati + Pero i Manda Ivančičević

NEDJELJA 7. ožujka 3. korizmena nedjelja, Nedjelja solidarnosti s crkvom i ljudima u BiH
7,30 sati Na nakanu za zdravlje
9 sati + Ivan, Antun i Janja Oršolić
10,30 sati za sve župljane
18 sati + Franjo i Sarafina Lelić

Ispovijed je u župnoj crkvi svakog dana prije sv. mise iza glavnog oltara. Kada vidimo upaljeno svjetlo pristupamo kroz sredinu crkve.
Prolazeći pokraj župne crkve zaustavi se na kratkoj osobnoj molitvi. 

UKOP
Moleći milosrđe Uskrslog Krista, na Gradskom groblju, sahranjeni su:
22. veljače Vili Seehas (1942.);
23. veljače Andrijana Cvitanović r. Balić (1970.);
24. veljače Bono Džinić (1929.);
24. veljače Marija Gagić r. Marianović (1954.);
26. veljače Mara Filipović r. Babić (1949.).
Pokoj vječni daruj im Gospodine!

GOSTOVANJE VLČ. ĐURE ZRAKIĆA
danas je u našoj župi gost umirovljeni svećenik Đuro Zrakić. Predvodit će misna slavlja, ali nas i potaknuti da se obogatimo njegovim romanima; Živi među mrtvima, Svi me vole samo tata ne, Tragovi (ne)ljubavi i druge. Evo odlične ideje za darivanje o Uskrsu.

ŽIVA KRUNICA
nakana molitelja Žive krunice u ožujku je: za svetost života mladića, muževa i očeva po zagovoru sv. Josipa. Započni mjesec s odlukom da se priključiš molitvi samo jedne desetice dnevno (manje od 5 min). ODVAŽNO!

ŽUPNA KATEHEZA
da bi župni prostori bili izvor dječje i mladenačke radosti zapamti raspored svog katehetskog susreta i na njega podsjeti svoje prijatelje u razredu. Kateheza je redovita za sve uzraste osnovne i srednje škole.
Dolazak na katehezu NE OPRAVDAVA nedolazak na nedjeljnu sv. misu, što je po trećoj Božjoj zapovjedi težak grijeh. Briga o redovitom pohađanju nedjeljne sv. mise znak je zrelosti vjere i potvrda je roditeljske vjernosti Bogu po danom krsnom obećanju za dijete.

DARUJMO POTREBITE U KORIZMI
u korizmene petke i utorke prikupljat ćemo milostinju i namjernice za naše potrebite. Vaš dar neka našim bližnjima u potrebi pokaže snagu vaše vjere u Kristovu pobjedu nad svakim zlom. HVALA TI!

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA
Križni put, ta draga pobožnost vjernika, bit će utorkom i petkom 30 min prije svete mise. Zbog epidemioloških mjera, kada nema padalina, redovito će biti vani kod naše Kalvarije. Nemojmo razdvajati križni put od svete mise jer su to nerazdvojna obilježja pobožnosti Korizmenog vremena. Planirajmo i uložimo vrijeme za duhovni rast!
Čitači neka se prema dogovoru u sakristiji upišu u raspored.
Križ potiče na odvažnost - očevi, majke i djeco u opravdanoj nemogućnosti dolaska u župnu crkvu, predmolite križni put u svojim obiteljima.

KRIŽNI PUT ZA MLADE
MLADI, u svom korizmenom odricanju nemojte se odreći vjere i volje da svakog Korizmenog petka na vanjskoj kalvariji, pođeš Putem križa. Taj dan u 20 sati učini korak bliže Kristu, a odreci se LJENOSTI I OBAVEZA koje nas udaljuju od njega!

ŠESTI PETAK VELIKE DEVETNICE SRCU ISUSOVU
naš šesti korak u Velikoj devetnici Srcu Isusovu učinimo u ovom tjednu, na prvi petak u ožujku. Svete mise su u 9 i u 18 sati, a mogućnost za ispovijed je: od 8,30 do 11 sati, te poslijepodne od 17 sati pa dok bude potrebe. Ispovijeda se u župnoj crkvi iza glavnog oltara (kada je svjetlo upaljeno pristupite).
Večernje Euharistijsko klanjanje je u župnoj crkvi od večernje svete mise do ponoći. Pojedinci, obitelji, zajednice… prijavite se u župnom uredu i ubilježite svoje bdijenje od 30 minuta, i tako načini neprekinutu molitvu pred Presvetim oltarskim sakramentom. Upišimo se i povedimo druge.

KORIZMENI POHOD I ISPOVIJED BOLESNIKA
od ponedjeljka 1. ožujka u župnom uredu prijavimo svoje ukućane ili susjede za Korizmeni pohod i ispovijed naših starih i bolesnih župljana. Ispovijed će početi 14. ožujka. Dan prije dolaska, prijavljene osobe dobit će telefonsku obavijest hoće li svećenik doći prijepodne ili poslijepodne. Svi se trebaju pridržavati važećih epidemioloških mjera.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK
Započeti tečaj predavanja u posljednjem tjednu ima će još u srijedu, četvrtak i petak s početkom u 19,30 sati. predavanja će se održati u potkrovlju starog Pastoralnog centra.

TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA S CRKVOM I LJUDIMA U BIH
od 1. do 7. ožujka Crkva u Hrvatskoj, pod geslom Post Bogu mio, obilježava Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH. Tih dana o potrebi vjernika u BiH razmišljat ćemo u svagdašnjim molitvama, te prigodnim križnim putovima. Slijedeće nedjelje vaš dar milostinje namjenjujemo za karitativne potrebe braće i sestra u BiH. Također se u akciju možeš uključiti uplatom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen).

NASTAVAK ĐAKONSKE TEOLOŠKE PRIPRAVE ZA SVEĆENIŠTVO
na tri tjedna napušta nas naš đakon vlč. Krešimir koji će na fakultetu u Đakovu imati predavanja u sklopu nastavka priprave za svećeničko ređenje. Njegov praktikum u našoj župi i studij na fakultetu neizbježni su i potrebni za osobnu izgradnju svećeničke osobnosti, a po njegovoj prisutnosti i naše župne zajednice.
Vratit će nam se oko Josipova, a mi ga i dalje pratimo u svojim molitvama.

KNJIGA ZA OBITELJSKO ZAJEDNIŠTVO U KORIZMI
Od izdavača Salesiana ponuđena nam je knjiga Korizma u obitelji iz srca jedne mame. Prateći potrebe obiteljske svakidašnjice, sadržaj donosi osmišljene obiteljske molitve za svaki dan u Korizmenom vremenu. Knjiga je 50 HRK. Količina je ograničena.

ŽUPNI CARITAS
u Korizmenom vremenu naš Župni Caritas svoja dežurstva imat će svaki utorak: prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 14 do 17 sati.
Božja dobrota treba tvoje srce i ruke – dođi i pridruži nam se!

ŽUPNA KNJIŽNICA
U župnoj knjižnici UTORKOM i PETKOM od 16 do 18 sati posudite zapisanu mudrost kako bi se nadahnuli za osobni rast u vjeri.

BLAGOSLOV OBITELJI
NAKNADNI BLAGOSLOV obitelji i ustanova svi onih koji su iz nekog razloga bili spriječeni, rado ćemo omogućiti uz prethodnu prijavu u župnom uredu. Vrijeme dolaska prilagodit ćemo danu i satu vaših mogućnosti.

GLAS KONCILA
Sa stolića za tisak uzmite Glas koncila i upoznajte se sa svjedočanstvima i novostima iz života Crkve, te prepoznajte poticaj za osobni rast u vjeri.

NAJAVA DOGAĐANJA
8. ožujka sv. Ivan od Boga, r.;
10. ožujka je početak devetnice sv. Josipu. U danima devetnice (osim utorkom i petkom kada je križni put) svaki dan ćemo prije svete mise moliti krunicu sv. Josipu, a pred kraj sv. mise litanije i zavjetnu molitvu.
13. ožujka - osma obljetnica izbora pape Franje.

RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Kod prijave sakramenata ili ako vam je potreban neki dokument, prije dolaska u župni ured najavite dolazak (kontakte vidi u podnožju), kako bi vas traženo čekalo u uredu. Za kraće dolaske nije potrebna prethodna najava.
Redovito dežurstvo u župnom ured je od ponedjeljka do petka:
– prijepodne: od 9 do 12 sati – poslijepodne: od 16,30 do 17,30 sati

Svaku vašu molitvu i dar stavljamo pod moćni zagovor Blažene Djevice Marije – svetog Josipa i našeg zaštitnika svetog Ivana Krstitelja.
Moleći za zajednički rast u vjeri, vaši pastiri izriču vam veliko HVALA!
vlč. Noudeviwa L. Sagbohan, ž.v.
vlč. Robert Jugović, ž.
vlč. Krešimir Iljazović, đakon

Radno vrijeme župnog ureda

Od ponedjeljka do petka
Prijepodne: od 9:00 do 12:00 sati
Poslijepodne: od 16:30 do 17:30 sati

Župni ured info

Veliki Kraj 47
32270 Županja
Hrvatska
T: (032) 837-700
W: www.zupa-ivanakrstitelja.hr